Wereldwinkel Brummen jubileert

BRUMMEN – De Wereldwinkel in Brummen bestaat deze maand twintig jaar en dat wordt gevierd met een aantal aantrekkelijke publieksacties. Er wordt een loterij gehouden met kassabonnen en wie een cadeaubon van 10 euro koopt, krijgt gratis een pak koffie. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd, waarvoor tot 19 juni een kleurplaat af te halen is. Op zaterdagmiddag 26 juni worden de prijswinnaars van de loterij en kleuractie bekendgemaakt.

Het initiatief tot het oprichten van een Wereldwinkel in Brummen kwam twintig jaar geleden van de organisatie Vrouwen voor Vrede. Een groep vrijwilligers volgde een aantal cursussen en betrok een pand aan de Arnhemsestraat. Jo Schriel was destijds voorzitter. Het assortiment was kleiner dan tegenwoordig, maar het gedachtegoed is al die tijd onveranderd gebleven: kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden worden met de verkoop van hun producten ondersteund. De winkel zat zo’n twaalf jaar op deze plek en verhuisde daarna naar het huidige pand in de Tuinstraat. De gemeente vestigde een VVV-servicepunt in de winkel. Nog altijd wordt de winkel door vrijwilligers gerund, door de jaren heen steeds anderen, maar altijd een stuk of twintig mensen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.