Home / Leuvenheim / Help de Rietgors aan een nieuw plein van Jantje Beton

Help de Rietgors aan een nieuw plein van Jantje Beton

LEUVENHEIM – OBS de Rietgors in Leuvenheim maakt kans op een nieuw schoolplein, ingericht door Jantje Beton. Een werkgroep heeft een aanvraag ingediend. Van de 67 aangevraagde plannen, zijn er elf kanshebbers uitgekozen. Hiervan krijgen zes scholen een nieuw plein.

Jantje Beton geeft bijdragen van 50.000 per project aan de uitgekozen schoolpleinen. Hiervoor heeft een werkgroep in maart een aanvraag ingediend. Het plan moet een plein beschrijven dat moet uitnodiging tot vrij spel vol creativiteit en uitdaging en toegankelijk zijn voor kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar. Er maken nu dus nog elf scholen kans op de bijdrage van Jantje Beton.
Om uitgekozen te worden moeten er nog wel de nodige gegevens worden verzameld, waaronder het zoeken van vrijwilligers en medefinanciers. Daarom worden betrokken dorpsgenoten en andere vrijwilligers gevraagd die de werkgroep kunnen ondersteunen met hun kennis en vakmanschap. Denk aan timmerlieden, stratenmakers, loonwerkers en ga maar door. Maar ook financiële ondersteuning en sponsoring van materiaal is meer dan welkom. De werkgroep moet in het plan naar Jantje Beton aantonen dat er zelf veel gedaan wordt door de gemeenschap. Wie zich hiervoor aan wil melden, kan dit doen via tel. 0575-566929.
 

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.