Home / Eerbeek / Expositie dagvlinders van Henri Peters

Expositie dagvlinders van Henri Peters

EERBEEK – Henri Peters exposeert in de gehele maand juni in de bibliotheek in Eerbeek. Sinds Henri Peters uit Hall in april 1990 een oranjetipje zag vliegen, heeft hij zijn hart verloren aan vlinders.Zijn hele leven lang is Henri al geïnteresseerd in de natuur maar noemt zich al twintig jaar een fanatieke vlinderaar.

Sinds 1995 is hij actief als vrijwilliger voor de Vlinderstichting en hij loopt vanaf 1 april tot 30 september wekelijks een route om vlinders te tellen in het Leusveld. Daarnaast loopt hij ook nog een route voor de Kleine ijsvogelvlinder in Voorstonden, een vrij zeldzame vlinder. Deze route wordt door hem drie maal per jaar gelopen.
Het fotograferen van vlinders is pas later onderdeel geworden van zijn hobby.

www.bibliotheekbrummenvoorst.nl 
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.