Home / Velp / Prijswinnaars Oranje Klassieker Rit

Prijswinnaars Oranje Klassieker Rit

VELP – Op Koninginnedag deden maar liefst honderddertig klassiekers mee aan de Oranje Klassieker Rit Velp (OKRV). Thema was dit jaar The Eighties. Een aantal eigenaars had zichzelf en hun voertuig in deze stijl uitgedost.

De jury van het Concours d’Elegance had het er maar moeilijk mee een gerichte keuze te maken, wat wel aangeeft dat er onder de aanwezige voertuigen ware pronkstukjes waren. Er wordt gekeken naar originaliteit, restauratie en bijzonderheid. De jaren ’80-prijs ging naar Dhr. M. Ensing uit Kiel met een Honda CRX uit 1988. De eerste prijs was voor F. Blogg uit Dodewaard met een Peugeot 504 TL uit 1973. De tweede prijs ging naar C. Schaap uit Barendrecht met een BMW Touring uit 1971 en de derde prijs was voor de familie Zantinge uit Rheden met een Citroën U23 vrachtwagen uit 1958. Het oudste voertuig was een fraaie Lagonda LG 45 uit 1935, het jogste een Citroën CX uit 1988.
De oldtimer modelbouwwedstrijd liep helaas nog niet storm. Kinderen tot en met vijftien jaar mochten hieraan deelnemen en een voertuig bouwen met zelfgekozen materialen. De wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met Intertoys Velp, waarvan de medewerkers de prijswinnaars hebben gekozen. Tom van Maanen (8) uit Velp won de eerste prijs. De tweede prijs was voor Florianne Smits (11) uit Velp en de derde voor Mees Kuipers (7), eveneens uit Velp. Deze wedstrijd krijgt volgend jaar een vervolg.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.