dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeVelpPrijswinnaars Oranje Klassieker Rit

Prijswinnaars Oranje Klassieker Rit

VELP – Op Koninginnedag deden maar liefst honderddertig klassiekers mee aan de Oranje Klassieker Rit Velp (OKRV). Thema was dit jaar The Eighties. Een aantal eigenaars had zichzelf en hun voertuig in deze stijl uitgedost.

De jury van het Concours d’Elegance had het er maar moeilijk mee een gerichte keuze te maken, wat wel aangeeft dat er onder de aanwezige voertuigen ware pronkstukjes waren. Er wordt gekeken naar originaliteit, restauratie en bijzonderheid. De jaren ’80-prijs ging naar Dhr. M. Ensing uit Kiel met een Honda CRX uit 1988. De eerste prijs was voor F. Blogg uit Dodewaard met een Peugeot 504 TL uit 1973. De tweede prijs ging naar C. Schaap uit Barendrecht met een BMW Touring uit 1971 en de derde prijs was voor de familie Zantinge uit Rheden met een Citroën U23 vrachtwagen uit 1958. Het oudste voertuig was een fraaie Lagonda LG 45 uit 1935, het jogste een Citroën CX uit 1988.
De oldtimer modelbouwwedstrijd liep helaas nog niet storm. Kinderen tot en met vijftien jaar mochten hieraan deelnemen en een voertuig bouwen met zelfgekozen materialen. De wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met Intertoys Velp, waarvan de medewerkers de prijswinnaars hebben gekozen. Tom van Maanen (8) uit Velp won de eerste prijs. De tweede prijs was voor Florianne Smits (11) uit Velp en de derde voor Mees Kuipers (7), eveneens uit Velp. Deze wedstrijd krijgt volgend jaar een vervolg.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -