Home / Velp / Hockeyclub strijdt voor parkeerplaats Beekhuizen

Hockeyclub strijdt voor parkeerplaats Beekhuizen

VELP – De Arnhemse Hockeyclub maakt zich grote zorgen over haar parkeermogelijkheden. Het college van de gemeente Rheden besloot een paar maanden geleden het woningbouwplan op het terrein van voormalig zwembad Beekhuizen bij Velp aan te passen.

Een bouwkavel voor een villa verschuift van de achterzijde van het plangebied naar de voorzijde van het terrein. Het vorige college gaf aan dat deze nieuwe locatie een beter stedenbouwkundig beeld geeft, waardoor de opbrengst van de kavel hoger zal zijn. De parkeerplaats van de Arnhemse Hockeyclub zou hiervoor echter het veld moeten ruimen. Vorige week wees Martijn de Kempenaer van de Arnhemse Hockeyclub de gemeenteraad tijdens een informatieavond op het belang van de parkeerplaats. ¨Niet alleen onze leden maken hier gebruik van, ook trimmers en andere bezoekers parkeren hier. Wij pleiten daarom voor handhaving van de parkeerplaats.¨ De Kempenaer gaf tevens aan verbaasd te zijn dat de gemeente geen overleg heeft gepleegd met zijn club over de verplaatsing van de bouwkavel. ¨Wij moesten dit via de krant vernemen.¨

De Arnhemse Hockeyclub kan zich bovendien niet vinden in de alternatieve parkeerplaats die de gemeente voorstelt. ¨Bezoekers moeten dan parkeren bij camping Beekhuizen. Ze moeten dan twee keer een weg oversteken en dit vinden wij gevaarlijk.¨ De Kempenaer vreest dat bezoekers van de hockeyvelden zelf een alternatief gaan zoeken en de parkeerplaats van de naburige Tennisvereniging Beekhuizen gaan gebruiken. Verder zal de bouw van een villa naast het sportcomplex voor grote problemen gaan zorgen, stelt De Kempenaer. ¨Wij verwachten problemen met de toekomstige bewoners, onder meer vanwege geluidsoverlast. We hopen dat de gemeente hier goed over nadenkt.¨ Volgens wethouder Ron König is de bouwkavel van de villa verplaatst vanwege de beperkingen op het achterste deel van het terrein door de flora- en faunawetgeving. ¨We zullen in overleg met de Arnhemse Hockeyclub, de tennisvereniging en Natuurmonumenten kritisch naar de parkeervoorziening gaan kijken¨, beloofde de wethouder.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.