Home / Doesburg / Jubilerende korfballers Rivalen Doesburg zien Abraham

Jubilerende korfballers Rivalen Doesburg zien Abraham

DOESBURG – Korfbalvereniging de Rivalen in Doesburg bestond op 17 februari precies 50 jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 29 mei. Dat het een beetje later gevierd wordt heeft te maken met de uitbreiding van het clubhuis dat vertraging heeft opgelopen door de strenge winter.

Het is overigens een uitbreiding waar menig vereniging jaloers op kan zijn. Twee fraaie kleedkamers met douches en een afdeling voor de scheidsrechters en een invalidentoilet maken het sportcomplex compleet (zie foto)..
De Rivalen krijgen ook nog een kunstgrasveld en aan een kant van het veld wordt het nieuwe onderkomen voor de Doesburgse kegelclubs gebouwd. Aan de zijkant van het gebouw liggen de jeu de boules-banen. Een geweldig sportcomplex. Dit dankzij de inspanningen van het bestuur, dat geen enkele moeite gespaard heeft om hier iets heel moois van te maken.

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die weten hoe een halve eeuw geleden het korfbal in Doesburg is geïntroduceerd. Het begon namelijk allemaal met de uitwisseling van personeel van Verblifa (blikfabriek) Doesburg en Zaandam. Personeel werd gewisseld tussen deze twee vestigingen. Een aantal mensen uit Zaandam die in Doesburg kwamen werken, waren korfballiefhebbers. Zij haalden kinderen en volwassenen bijeen om te korfballen. Het begon op het veldje op de Mgr. Beckerslaan, waar nu de flats staan. Toen het aantal leden begon te groeien, mochten ze oefenen op het terrein van SC Doesburg aan de Oranjesingel. In het midden van de jaren ’70 verhuisden ze naar het terrein waar ze nu zitten.

Het begon met een klein bouwkeetje als clubhuis, dat nu uitgegroeid is naar een clubhuis waar u tegen gezegd mag worden. KV Rivalen is een bloeiende vereniging die altijd het sociale op de voorgrond heeft staan. Want niet alleen korfballen gebeurt er, maar als één van de leden problemen heeft, schieten de anderen hem of haar te hulp. Maar ook dagen organiseren voor bijvoorbeeld scholen is er heel gewoon.

Ondanks dat er veel werk gedaan moet worden, is het vinden van vrijwilligers hier geen probleem. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Nu is er ook een nieuwe trainer, dus als ze ook nog een stapje hoger op de sportladder komen zou het helemaal mooi zijn. Maar… zoals woordvoerder Gerard Aalbers zegt: “Het beste is het sporten, de saamhorigheid en de gezelligheid. Die vind je hier volop.”

Op zaterdag 29 mei is er van 15.00 tot 17.00 uur een receptie voor iedereen en kan er ook het nieuwe gedeelte worden bekeken. Vanaf 20.00 uur is er een feestavond voor leden, oud-leden en belangstellenden met muziek van DJ Henry.
Zondag 30 mei is – terug van weggeweest – het familietoernooi, maar dan in een nieuw jasje. Dit oergezellige Rivalen-evenement kan niet overgeslagen worden. Terug naar de basis wordt dit een echt All Friends Familie-toernooi met voor iedereen spelplezier.
’s Middags wordt er voor de wat oudere leden een jeu de boules toernooi georganiseerd en de deelname is vrij. Hiervoor wel graag opgeven bij Mevr. A. Mundhenke tel. 0313-473832.
Al met al een Rivalen weekend dat niemand mag missen
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.