Gemeente Rheden presenteert woningbouwplan Rhederhof

DE STEEG / RHEDEN – De gemeente Rheden heeft vorige week de woningbouwplannen voor het terrein Rhederhof gepresenteerd. Aan de Snippendaalseweg bij Rheden, op de plek waar nu nog de gebouwen van het voormalig bejaardencentrum staan, moeten 57 woningen komen.

Het plan bestaat uit veertig koopwoningen, zestien sociale huurwoningen en een woning van zeventien meter hoogte aan de voorzijde van het terrein. De prijzen van de koopwoningen beginnen bij circa 200.000 euro, de woontoren zal in het dure segment vallen. De toren bestaat uit vijf woonlagen en zal onderdak bieden aan één huishouden. Het bouwwerk moet de blikvanger van het plan op Rhederhof worden, maar kon vorige week tijdens een informatiebijeenkomst op weinig enthousiasme van de aanwezigen rekenen. ¨Zeventien meter is veel te hoog¨, zei VVD-raadslid Geertje van der Burg. ¨Een mooie villa past veel beter op deze plek.¨ Volgens de architecten vormt de woontoren de toegangspoort tot de rest van het plan.

Het oorspronkelijke plan op Rhederhof bestond uit 86 woningen, maar dit stuitte destijds op veel bezwaren vanuit de bevolking en de Rhedense politiek. Vooral een appartementencomplex kreeg veel weerstand te verduren. Rheden bracht het aantal woningen daarom terug naar 57. ¨Verder hebben we het aangepaste plan sterker onderbouwd¨, legt Maarten van der Leeden, projectleider van de gemeente Rheden, uit. ¨We hebben onder meer extra onderzoek gedaan naar de effecten van het plan op de flora en fauna in de omgeving.¨ In het gebied zijn vleermuizen en gierzwaluwen aangetroffen, waarvoor Rheden compenserende maatregelen zal nemen. De op het terrein aanwezige dassenburcht blijft onaangeroerd. Op één dikkere boom na, zal er alleen een aantal dunnere bomen verdwijnen, verzekert de gemeente. Rheden verwacht volgende maand vergunningen te krijgen van de provincie en het ministerie van LNV voor het bouwplan. Het bestemmingsplan van Rhederhof ligt nog tot 16 juni ter inzage op het gemeentehuis. Aan het einde van dit jaar zal de gemeenteraad een oordeel vellen over het plan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.