Home / Doesburg / DWV maakt zich op voor tachtigste verjaardag

DWV maakt zich op voor tachtigste verjaardag

DOESBURG – Bij de ledenvergadering van de Doesburgse zwem- en waterpolovereniging DWV hing vorige week een dubbel sfeertje. Aan de ene kant was het feest omdat de talentvolle zwemselectie onder leiding van Dick en Petra Willemsen en twaalf vrijwilligers kampioen is geworden in de C-competitie. Aan de andere kant maakt de vereniging zich zorgen of zij het 80-jarig bestaan van de club, volgend jaar, feestelijk kunnen vieren.

Volgend jaar viert de vereniging haar 80-jarig jubileum. “Maar gelet op de financiële zorgen, zal het een sober feestje worden”, aldus de voorzitter. Tijdens de ledenvergadering hoorden de leden dat de club het niet makkelijk heeft. Met kunst en vliegwerk werd een begroting gepresenteerd waar het tekort fors was teruggebracht. Door de hoge contributie is het aantal leden blijven steken op 212. Het bestuur van DWV heeft inmiddels een dringende oproep gedaan aan de gemeente Doesburg om extra subsidie. Er wordt met spanning uitgekeken naar 28 juni. Dan wordt het bezwaarschrift van DWV om een hogere subsidie behandeld in een hoorzitting van de gemeente Doesburg. Ondanks de ongewisse toekomst gaat DWV zich opmaken voor een bescheiden verjaardagsfeestje.

(Foto): Dé Snieder is al jaren één van de drijvende veren bij de zwemselectie. Hij is onder meer voorzitter van de zwemcommissie, trainer en bestuurslid. Voor zijn vele werkzaamheden ontving hij de prestatiebeker uit handen van voorzitter Jan van Ophuizen.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.