Home / Angerlo / Ooievaarspaar broedt weer op Bingerden

Ooievaarspaar broedt weer op Bingerden

ANGERLO – Voor het eerst sinds meer dan een halve eeuw broedt er weer een ooievaarspaar op Bingerden in Angerlo. In 2009 heeft Herman Marinus, woonachtig op het landgoed en gepensioneerd vogelliefhebber, samen met Jan de Boer, Tuinbaas van Bingerden, een nieuw ooievaarsnest gemaakt. Op de eerste Paasdag dit jaar streek er een grote groep ooievaars neer. Eén stel eigende zich het nest toe en begon al vrij gauw met takken en groen heen en weer te vliegen.
Na vele jaren van speciale aandacht voor het verbeteren van de vogelstand op het landgoed is dit wel de kroon op het werk van de bewoners van Huis Bingerden. Een extra cadeau voor dit jubileumjaar waarin het landgoed 1040 jaar bestaat en 350 jaar door dezelfde familie in stand wordt gehouden. De jaarlijkse Kwekerijdagen, 18 tot en met 20 juni van 10.00 tot 18.00 uur, vieren tevens hun vijftiende editie. Tuinen en park zijn voor het publiek geopend en de ooievaars zijn dan van een afstand te observeren.

www.bingerden.com
E-mail. info@bingerden.com
Tel. 0313 – 484138
 

Lees ook

Kampioenen!

ANGERLO – De volleybaljongens C van DES uit Angerlo zijn onlangs met overmacht kampioen geworden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.