Home / Eerbeek / Nieuwbouwplannen voor Loenenseweg

Nieuwbouwplannen voor Loenenseweg

EERBEEK – Woningstichting Eerbeek heeft van de gemeente fiat gekregen tot de bouw van winkelruimte en appartementen aan de Loenenseweg, naast het spoor. Wethouder Louke van Wensveen ziet dit als een symbolische start van het Centrumplan. “We beginnen in een klein hoekje, dat zich in de toekomst gaat uitbreiden.”

Op het perceel aan de Loenenseweg staat nu een leeg pand en een pand waarin een dierenwinkel is gevestigd. Deze worden gesloopt. De Woningstichting wil hier twee gebouwen neerzetten, met daarin in totaal 700 vierkante meters winkelruimte en twaalf appartementen. Er komt inpandige parkeerruimte voor de bewoners, evenals parkeerruimte buiten voor bezoekers aan de winkels. Volgens Van Wensveen zal de nieuwbouw een mooie verbinding vormen tussen het Stuyvenburchplein en Bernstein: “Het is de bedoeling dat het winkelgebied van Eerbeek straks één geheel gaat vormen.”
Het college van de gemeente Brummen heeft toestemming gegeven voor de vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan. Bezwaar valt volgens een beleidsmedewerker te verwachten van café Spoorzicht. “Begrijpelijk, men is bang dat er klachten komen over gasten die de kroeg verlaten en wellicht lawaai maken. Toch hoeft dat elkaar niet te bijten, wij denken dat nieuwbouw best samen kan gaan met Spoorzicht. Je weet tenslotte dat als je daar gaat wonen, dat je tegenover een café gaat wonen.”
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.