Variant drie Traverse Dieren nog niet in prullenbak

DIEREN – De provincie zal variant drie van de Traverse wellicht toch meenemen in verder onderzoek naar de verkeersproblemen in Dieren.

Wethouder Ron König vertelde deze week tijdens een informatieavond van de gemeenteraad dat gedeputeerde Marijke van Haaren de variant wil opnemen in de milieu-effectrapportage (MER). Enkele maanden geleden leek variant drie, waarbij de Burgemeester de Bruinstraat wordt verdiept, definitief in de prullenbak te zijn beland. De provincie gaf toen aan dat het plan te duur is en dat zij zich richt op alternatieven. De Rhedense politiek en de Dierense bevolking hadden echter een voorkeur voor de derde variant. Dick Ottevanger van de Gezamenlijke Belangenorganisaties (GBO) benadrukte deze week tijdens de raadsavond nog maar eens dat variant drie de beste oplossing is voor het verkeersprobleem in Dieren. ¨Alle andere varianten leveren een verzwaring op van de verkeerslast in Dieren¨, maakte hij de raadsleden duidelijk. König heeft goede hoop dat de provincie zowel variant 3A als 3B meeneemt in de MER-studie. Via dit onderzoek brengt de provincie van meerdere Traverse-varianten de effecten op onder meer het milieu en de verkeersstromen in kaart. König: ¨Zolang variant drie in deze procedure wordt meegenomen, is er nog een sprankje hoop.¨
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.