Home / Regio / Gelders landschap in veel slechtere staat dan gedacht

Gelders landschap in veel slechtere staat dan gedacht

REGIO – De conclusie van het onderzoeksrapport naar de schoonheid van de provincie Gelderland is schokkend; niet een 7.3 die burgers volgens het Milieu- en Natuurplanbureau aan het landschap geven, maar een 3,5 voor de moeite krijgt het Gelders landschap van deskundigen.

Gedeputeerde Keerweeer van de provincie Gelderland heeft van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, onder de noemer Nederland van de Kaart, de kaart van Gelderland overhandigd gekregen. Samen met VNC ambassadeur Bennie Jolink zijn woensdag 19 mei de resultaten van het onderzoek naar de schoonheid van het Gelders landschap, in de vorm van een kaart, gepresenteerd.
Uit het VCN onderzoek blijkt dat deze provincie met het grootste bosgebied van Nederland zwaar geleden heeft onder alle moderniteiten die in Gelderland zo gezichtbepalend zijn geworden; wegen en Betuwelijn, grootstedelijke ontwikkelingen, woningbouw en bedrijventerreinen bij praktisch ieder dorp. De Veluwe De Gelderse Poort met zijn stuwwallen, het coulisselandschap van de Achterhoek en Graafschap zijn stuk voor stuk unieker en meer waardevol dan het zoveelste bedrijvenpark en de zoveelste rondweg.
Tijdens een landelijke bijeenkomst op 15 juni wordt bekend gemaakt welke provincie de mooiste van Nederland is en op welke plaats Gelderland geëindigd is.

www.nederlandvandekaart.nl
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.