Home / Oosterhuizen / Drie dagen kermis in Oosterhuizen

Drie dagen kermis in Oosterhuizen

OOSTERHUIZEN – De Oosterhuizenaren gaat vrolijk kermis vieren. Volgens traditie is dit weer met Pinksteren. Het Oranjecomité Oosterhuizen gaat het feest weer opzetten en brengt drie dagen activiteiten voor jong en oud. Op 21 mei, 22 mei en 24 mei worden de bloemetjes weer buiten gezet met een kinderfeest, de rommelmarkt en een countrydansfestival.

De Stichting Oranje Comité wil er weer een gezellig feest van maken. Het feest begint op vrijdag 21 mei met een feest voor de kinderen van de basisschool aan het Oude Veen in Oosterhuizen. Vanaf 08.30 uur zijn er spelletjes rondom de school met als thema Ik hou van Holland. Na de picknick gaat de groep naar het kermisterrein voor het spel Ren je tot.
De kermisattracties van Ad Steenbergen beginnen om 14.30 uur te draaien.
Het vogelschieten is ieder jaar een hoogtepunt van de Oranjefeesten in Oosterhuizen. Mannen en vrouwen uit het dorp strijden om de eer. Om 18.30 uur begint het bestuur met het inschrijven op het bekende plekje aan de Kattenkuule. Een half uur later wordt het startschot gegeven door de schutterskoning van 2009 Jan Egbert Pors. Om 20.30 uur begint het huldigingsfeest met Jan Bannink entertainment.

Op zaterdag 22 mei wordt een country en westernfeest gegeven in de feesttent. Om 14.00 uur begint het feest met de countryband Colonel Hammond’s Four. De tent wordt omgetoverd in een westernlandschap. Iedereen kan de cowboyhoed opzetten en meedoen met het line-dansen. Zaterdagavond is er Oranjebal met de Perfect showband en Marc Huisman. Ook wordt deze dag een grote verloting gehouden met heren als hoofdprijs.

Maandag (tweede pinksterdag) is er al vroeg drukte op het feestterrein. Van heinde en verre komen de standhouders voor een mooi plaatsje op de grootste (weide)rommelmarkt van de regio. Om negen uur start de verkoop.
´s Middags van 15.00 tot 18.00 uur treedt de showband Gewoon Jan op in de feesttent. Ook gaat Marc Huisman uit Lieren optreden. Hij wordt de nieuwe Jan Smit genoemd. Volgens kenners heeft Marc een stem als een nachtegaal. De talentvolle Marc treedt al veel op bij Piratenfestivals.
 

Lees ook

Geslaagde kermis

OOSTERHUIZEN – De kermis in Oosterhuizen tijdens het Pinksterweekend was een groot succes. Voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.