Home / Doesburg / Gedeputeerde bezoekt Koninklijke Rotra

Gedeputeerde bezoekt Koninklijke Rotra

DOESBURG – Donderdag heeft Koninklijke Rotra, als onderdeel van haar geslaagde werkbezoek aan Doesburg, op uitnodiging van het gemeentebestuur en Rotra, gedeputeerde Marijke van Haaren ontvangen. Zij beheert binnen het Gelders provinciaal bestuur de portefeuilles Economische Zaken en Verkeer & Vervoer. Het werkbezoek stond in het teken van economie en werkgelegenheid in Doesburg en de aanknopingspunten met het provinciaal beleid. Tevens is gesproken over het provinciaal streven om meer goederenvervoer over het water te laten plaatsvinden en de initiatieven van Rotra op het gebied van binnenvaart.

De directie van Rotra heeft mevrouw Van Haaren na ontvangst rondgeleid en geïnformeerd over de ontwikkelingen bij Rotra. Aan de noordzijde van het bedrijfsperceel, tussen de rondweg op het eigen terrein en de oever van de Dode Arm van de IJssel, staat de aanleg van een eigen laad- en loskade gepland. Aan deze 110m lange kade zullen naar verwachting wekelijks 1 tot 2 schepen aanmeren. Het terrein heeft een capaciteit van vijf- tot tienduizend containers per jaar waarmee Rotra een aanzienlijke reductie van truckbewegingen vanaf/naar de havens van Rotterdam/Antwerpen realiseert en daarmee congestie tegengaat. Naast dit voordeel voor het milieu levert dit initiatief van Rotra een nadrukkelijke positieve bijdrage aan de werkgelegenheid binnen de regio.

Op de foto vlnr: Kees Luesink (Burgemeester gem. Doesburg), G. Roelofsen (Rotra), mevr. Van Haaren, dhr. Peters van Nijenhof (SID- Stichting Samenwerkende Industrie Doesburg), dhr. H. Roelofsen (Rotra), dhr. F. Hofman (Wethouder gem. Doesburg)
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.