Home / Velp / Rheden wijzigt plan waterafvoer Velp-Zuid

Rheden wijzigt plan waterafvoer Velp-Zuid

VELP – De gemeente Rheden past het drainageplan van de wijk Nieuw Velp-Zuid aan. Het aangepaste plan moet hoge grondwaterstanden voorkomen. Overlast voor bewoners, onder meer veroorzaakt door water in kruipruimten en kelders, moet hierdoor verminderen.

Rheden wil in de noorwesthoek van de wijk enkele nieuwe leidingen aanleggen. Daarnaast komt er een aantal geplande leidingen te vervallen. Het oorspronkelijke drainageplan is in 2006 opgesteld en is momenteel in uitvoering. In de Talingsingel, Rietganssingel, Reigerstraat, in delen van de Zwanensingel en op het Rietgansplein is inmiddels drainage aangelegd. De rest van het drainageplan moet de komende jaren worden gerealiseerd. De aanleg van de leidingen vindt gelijktijdig met de inrichting van een 30-kilometer zone plaats. ¨Op deze manier kan werk met werk worden gemaakt en worden kosten bespaard¨, aldus het college van Rheden. De gemeente legt op diverse plaatsen in de wijk Nieuw Velp-Zuid drempels en plateaus aan om de verkeersveiligheid te verbeteren.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.