Home / De Steeg / VVD Rheden vraagt college naar A15

VVD Rheden vraagt college naar A15

DE STEEG – De Rhedense VVD heeft vragen aan het college van de gemeente Rheden gesteld over de A15. Plannen om de snelweg door te trekken staan momenteel op de tocht en de partij vreest dat dit gevolgen heeft voor inwoners van de gemeente Rheden.

Het Rijk, de provincie en de Stadsregio Arnhem Nijmegen willen de snelweg vanaf knooppunt Ressen tot aan de A12 tussen Zevenaar en Duiven verlengen. Het plan moet een oplossing bieden voor de grote verkeersdrukte op de Pleijroute en de A325 bij Arnhem. In dagblad de Gelderlander verscheen vorige week een artikel waarin stond dat de doortrekking van de A15 misschien niet doorgaat, omdat er sterke verdeeldheid in de regio heerst over de aanleg van een tunnel onder het Pannerdensch Kanaal. VVD-raadslid Geertje van der Burg wil van de Rhedense collegeleden weten of zij op de hoogte zijn van deze verdeeldheid. Ook vraagt zij wat de gemeente heeft gedaan om de verdeeldheid over de A15 op te heffen. De VVD maakt zich zorgen over een mogelijke intrekking van het plan om de A15 te verlengen. Dit zou volgens de partij een verslechtering van het leefklimaat voor een deel van de burgers in de gemeente Rheden betekenen en dan vooral voor inwoners van Velp. Van der Burg wil daarom weten welke invloed het college kan uitoefenen om deze negatieve gevolgen te beperken. De VVD hoopt vanwege de actualiteit van het probleem zo snel mogelijk een reactie van het college te ontvangen.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.