Uiltjesactie opa van Rens

LOENEN – Rens Heijenk uit Loenen is een jongetje van ruim drie en een half jaar. Vanaf de leeftijd van één jaar bleek dat hij anders was dan andere kinderen. Na vele onderzoeken werd de diagnose energie stofwisselingsziekte gesteld. Deze ziekte is tot op heden ongeneeslijk. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie- en hart- en leverfalen overlijden veel kinderen met deze ziekte voor het tiende levensjaar.

In Nederland worden per week één tot twee kinderen met een stoornis in de energiestofwisseling geboren. Er is geen behandeling voor deze ziekte en ook de farmaceutische industrie doet er niets aan omdat er ‘slechts’ vijftien kinderen per jaar aan overlijden.
De opa van Rens kon niet lijdzaam toekijken en wilde graag iets doen voor zijn kleinzoon, maar hij wist niet wat. Via andere lotgenoten is de familie in contact gekomen met de stichting Energy4All; deze stichting houdt zich bezig met het inzamelen van geld ten behoeve van onderzoek naar energiestofwisselingsziekten, het organiseren voor activiteiten, het geven van voorlichting en het onder de aandacht brengen van de ziekten.
Toen de opa van Rens dit hoorde, wist hij dat hij geld moest inzamelen voor deze stichting. Op een braderie had hij een decoratief houten uiltje met een vetbolletje voor de vogels gezien. ‘De uil staat symbool voor wijsheid en dat zal nodig zijn voor onderzoek naar de genezing van de ziekte’, zo dacht opa.
De opa van Rens maakt er 30 en hoopte dat hij deze zou verkopen, maar het werden er meer en meer. Iedereen in de omgeving wilde een uil met vetbol kopen. Na een artikel in De Stentor en een uitzending over Rens en zijn opa bij Hart van Nederland van SBS werd het houten uiltje echt een hype. Ze belandden overal in Nederland, maar ook in België, Italië, Zwitserland en Spanje. De opa van Rens kreeg er een dagtaak aan. Op dit moment staat de teller op ongeveer 2600 stuks. De opbrengst is 12806 euro. Mede door deze bijdrage komt genezing van de ziekte dichterbij en hebben de ouders van Rens misschien weer een toekomst met hem.
Zaterdag hebben de ouders, de opa en oma en Rens zelf de cheque aan Jochem van Gelder overhandigd (foto). Jochem is PR-ambassadeur van de stichting Energy4All. Het bedrag op de cheque is een tussenstand; de uiltjes zijn nog steeds te bestellen via de site van Energy4All www.energy4all.eu of via e-mail. arno_heijenk@hotmail.com.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.