Home / Loenen / Ferry Bloemendaal en Marcel Klomp Eiergooikampioen

Ferry Bloemendaal en Marcel Klomp Eiergooikampioen

LOENEN – Eiergooien was dit jaar ook weer een onderdeel van de volksspelen tijdens de Oranjefeesten in Loenen. Het is voor het publiek altijd weer vermakelijk om te zien hoe de koppels over een grote afstand de eieren gooien en vangen. Ferry Bloemendaal met Marcel Klomp waren dit keer kampioen met 33.20 meter. De tweede prijs was voor het koppel Jacob Elgersma en Gerrit van Overbeek met 31.30 meter.

Het bestuur van de Loenense Oranjevereniging nodigde de Loenense vrouwen ook weer uit voor de aloude stoelendans. De muziekvereniging OLTO verleent hierbij haar medewerking. Onder leiding van Teun van de Kuit, die de grote trom bespeeld, wordt gezellige ‘dansmuziek’ gespeeld. Na een roffel van trommelslager stopt de muziek en stormen de vrouwen op de mannen af die buiten de kring als stoel fungeren. De winnares was geen verrassing. Ook nu was Truus Hulleman niet te verslaan. Gerda Kloppers moest genoegen nemen met de tweede plaats en Ingrid Lieferink werd derde.
Bij de kruiwagenrace ontglipte Truus Hulleman met partner Jack Dekkers de eerste prijs in de finale tegen Marjolein Hoorneborg en Sasja van Veen die toch iets sneller waren. Derde werden Christien Wijne met Jara van ’t Hekke.
Dit keer werd ook het kampioenschap spijkerbroekhangen ingevoerd. Bij de mannen was Jacob Elgersma de beste, gevolgd door Teun Berends en Marco de Winkel. Bij de vrouwen was Jara van ’t Hekke kampioen. Tweede Lidwien Slief en derde Christine Wijne.
Donderdagavond ging acht personen de lucht in die gratis een ballonvlucht mochten maken. Voor allen een onvergetelijke ervaring. De kinderen genoten vrijdagmiddag van ‘De Lakei en de prinses’van het kindertheater Theaterfiets. Ook het vuurwerk op vrijdagavond kreeg veel Loenenaren op de been.
Beide dagen was het gezellig druk in de feesttent. Vrijdag speelde daar de formatie Riversite en zaterdag You and Me.
Mede omdat het weer dit jaar goed meewerkte zijn de Loenense Oranjefeesten in alle opzichten geslaagd.

Muzikant Dick Meijer blaast volop mee tijdens de spannende stoelendans van de Loenense vrouwen – Foto Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.