Na 60 jaar alsnog getrouwd

DOESBURG – Bennie en Betsy Berendsen, beiden 80 jaar jong, waren op 13 mei 60 jaar getrouwd. Nu is dit al wel bijzonde,r maar voor dit echtpaar is het nog anders. Bennie was op 6 maart al 60 jaar getrouwd en Betsy op 13 mei. Hoor u al denken: Hoe kan dat nu? Het echtpaar is namelijk ‘met de handschoen’ getrouwd. Dit is mogelijk als de partners allebei in een ander land verblijven en er toch getrouwd moet worden.

60 Jaar geleden kwam Betsy er achter dat ze zwanger was en in die tijd moest er dan natuurlijk met spoed getrouwd worden. Echter was er een klein probleempje; Bennie was op dat moment uitgezonden was als militair naar Indonesië. Met een speciale vergunning konden ze ieder op hun eigen locatie trouwen. Dus trouwde Bennie in Indonesië op 6 maart. Toen werden alle papieren naar Nederland gestuurd – en dat ging in die tijd niet echt snel. In Nederland werden alle papieren gecontroleerd en toen deze in orde werden bevonden, kon Betsy naar het stadhuis om ook haar ja-woord te geven. Maar…. hierdoor hebben ze eigenlijk een verschillende trouwdatum.
Het heeft Betsy, volgens de kinderen, altijd dwars gezeten dat ze nooit samen voor de trouwambtenaar hebben gestaan. Dus was nu de tijd gekomen om dit alsnog een keer te doen. Kinderen en kleinkinderen hebben er voor gezorgd dat ze woensdag 12 mei voor de trouwambtenaar van Doesburg konden verschijnen. Dit als verrassing. Volkomen onwetend werden ze het stadhuis binnengevoerd, waar ze een corsage kregen opgespeld en voor Betsy was er een echt bruidsboeket. Ten overstaan van kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen werd door de trouwambtenaar nogmaals het huwelijk herbevestigd. Zelfs een fraai ringenkussentje met daarop twee ringen ontbrak niet. Voor het bruidspaar op tafel lagen twee witte handschoenen, als symbool van hun huwelijk toen. De trouwambtenaar adviseerde het stel nu de handschoenen maar door de zaal te gooien, want nu was het toch echt geweest. Dit deden ze dan ook vol overgave. Bennie en Betsy kregen twee dochters. Ze hebben nu ook nog drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.