Home / Doesburg / Hessengracht officieel geopend

Hessengracht officieel geopend

DOESBURG – Vorige week werden op het nieuwe zorgcomplex de Hessengracht familie van bewoners en genodigden in oude stijl ontvangen voor de officiële opening. Bij de brug stonden heuse schildwachten die iedereen naar het paswoord vroegen, maar elk antwoord bleek goed te zijn.

Op het binnenplein was een sfeer uit de middeleeuwen geschapen inclusief een varken aan spit. In mooie en speciaal voor deze opening gemaakte stenen bekers kreeg men koffie of thee en de bekers mocht men houden als aandenken. Een dorpsomroeper liep rond en kondigde de opening door wethouder Hofman aan. Deze beklom de strobalen en meldde: “Ik ben zeer verheugd dat wij nu eindelijk op deze historische grond een huis met verpleegplaatsen hebben. Het is in Doesburg altijd een gemis geweest voor mensen die hier gebruik van moeten maken, maar dan moesten uitwijken naar andere gemeenten. Met name voor de ouderen is het fijn dat ze tot het einde in Doesburg kunnen blijven”. Ook roept hij iedereen op om samen een verdere inspanning te leveren om het aantal verpleegplaatsen in Doesburg uit breiden want er is nog behoefte aan meer.

Na deze woorden begaf iedereen zich naar de brug waar een “kanon” klaar stond en met vier daverende schoten werd de opening een feit. Hierop werd door de aanwezigen het glas geheven samen met de bewoners. Op de brug in de muur is een plaquette gezet met daarop een afbeelding van een hond: Does genaamd. De tekst is: Does is een aardig beestje en ik waak hier. Does is de mascotte van de Hessengracht.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.