Home / De Steeg / Verenigingen: Rhedense sportvelden scoren ruime onvoldoende

Verenigingen: Rhedense sportvelden scoren ruime onvoldoende

DE STEEG – De kwaliteit van de sportvelden in de gemeente Rheden laat volgens meerdere sportverenigingen te wensen over. De gemeente liet onlangs een onderzoek uitvoeren naar de velden op Sportpark Het Nieuwland in Dieren.

De gemeente is verantwoordelijk voor het beheer van de velden op de zes Rhedense sportcomplexen. Alterra, een onderzoeksbureau van de universiteit in Wageningen, nam in Dieren onder meer de bodem van de velden onder de loep. De resultaten van het onderzoek zullen op korte termijn bekend zijn. De problemen met de sportvelden reiken echter verder dan Het Nieuwland. Volgens Harry Brouwer, voorzitter van VV Rheden, verkeren ook de sportvelden in Rheden in slechte conditie. ¨Na het koude voorjaar en de droge maand april is er net zoals in Dieren niet veel van het veld over. Het bestaat uit losse pollen. Mooi en technisch voetbal is hierop onmogelijk.¨ De gebrekkige staat van het veld wordt veroorzaakt door een te grote belasting in combinatie met onvoldoende onderhoud, verklaart Brouwer. ¨Onze vereniging is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Het veld heeft hierdoor onvoldoende tijd om te herstellen.¨

Het Sportbedrijf van de gemeente pleegt iedere zomerstop een groot onderhoud aan de Rhedense grasmat. Tussendoor gaat de gemeente volgens Brouwer hooguit drie keer per jaar met een roller over het veld. ¨Dit is te weinig¨, zegt Brouwer. ¨Het onderhoud zou veel frequenter moeten gebeuren, minstens twee keer zo vaak als nu.¨ Het Rhedense veld werd enkele jaren geleden aan een onderzoek onderworpen dat vergelijkbaar was met het recente onderzoek op Het Nieuwland. Brouwer: ¨Hieruit kwam naar voren dat de ondergrond van het veld te wensen overlaat. De gemeente heeft hier echter nooit iets aan gedaan.¨ De Rhedense sportverenigingen hebben nu hun hoop gevestigd op de kersverse sportwethouder Ronald Haverkamp. ¨We hopen dat hij aandacht schenkt aan de velden. De gemeente wil de jeugd nota bene aan het sporten krijgen. Met een veld dat steeds slechter wordt, kunnen we in de toekomst misschien zelfs geen nieuwe leden meer aannemen¨, luidt Brouwer de noodklok.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.