Veertigen Tegen de Klok

VELP – In de biljartzaal van de Paperclip in Velp is onlangs de finale gespeeld van het eerste Rhedens biljartkampioenschap ‘Veertigen Tegen de Klok’. Dit is een geheel nieuwe vorm van een biljarttoernooi. Spelers moeten, na eerste 25 libre caramboles gemaakt te hebben, 10 van Rood spelen en tot slot 5 caramboles over drie banden. En dat alles binnen de dertig minuten speltijd en de onverbiddelijke klok. Het was een geslaagd toernooi, waar deelnemers van verschillende niveaus goed aan mee konden doen. Het toernooi krijgt dan ook zeker volgend jaar een vervolg. Er is begonnen met voorrondes in Dieren en Velp en is afgesloten met een spannende finale in Velp. De eerste twee teams uit alle voorrondes stonden aan de tafels. Na een zinderende strijd is de winst opgeëist door het team Zeijseink / Camps van Gazelle Dieren. Na een gelijk opgaande strijd besliste tenslotte in de slotminuut een schitterende serie van drie driebandencaramboles van Gerrit Camps de wedstrijd. Het duo won van het team Krahe / Stroker uit Rheden. Derde werden Jansen en Dikmans uit Velp. Het team Kip / Schipper uit Rheden werd vierde, vijfde was het duo Rijkers / vd Burg uit Velp en zesde het team Nagelmaeker / Peters uit Dieren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.