Bloemenpracht in Eerbeek

EERBEEK – Al vanaf 07.00 uur waren de eerste kopers present op het Eerbeelse Oranje Nassauplein. Daar werd donderdag de traditionele bloemen- en plantenmarkt gehouden. Vooral eenjarige planten gingen grif van de hand.

“Het is helaas nog wat koud”, aldus één van de handelaren in de vroege ochtend. “Vorig jaar was het warmer en kon je hier nu al over de hoofden lopen.” Toch verwachtte hij dat hij een flink deel van zijn meegebrachte voorrraad te zullen verkopen. “Mensen willen kleur in de tuin, dat is altijd zo.”
Met handkarretjes, steekwagentjes en met de handen vol plastic tassen gingen de mensen naar huis. Met niet alleen heel veel mooie planten, maar ook nog aantrekkelijk geprijsd. En wie wat meer planten uitzocht, kon meestal ook nog wel handjeklap over de prijs doen.
Eendracht zorgde met het KOE-orkest intussen voor vrolijke muziek op het Eerbeekse plein. Het orkest trok voor het eerst niet meer ’s ochtends in alle vroegte door het dorp, maar gaf enkele optredens onder een grote partytent. Eerbeek werd dus niet meer wakkergeblazen en op die manier geattendeerd op de bloemen- en plantenmarkt, maar blijkbaar had men massaal de wekker gezet, want het de belangstelling was groot.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.