Nieuw speelplein geopend

RHEDEN – Bij een beetje priegelweer was woensdagochtend de opening van het nieuwe speelplein bij de Rheder Enk school in Rheden. De vier winnaars van het ontwerp van het middelpunt van het speelplein kregen een bal door de burgemeester uitgereikt.

Leerlingen van de openbare basisschool Rheder Enk hebben overigens zelf middencirkels ontworpen voor het trapveldje naast hun school. Het mooiste ontwerp is uitgevoerd en vormt nu de nieuwe middencirkel. De burgemeester opende de middencirkel. Zij deed de ‘aftrap’ voor het vernieuwde trapveld samen de ontwerpers.

Het trapveldje op de hoek van de Olivier van Noortstraat en de Haverweg in Rheden is een veelgebruikt openbaar trapveld. Tijdens schooluren wordt het veld regelmatig gebruikt door de naast gelegen basisschool Rheder Enk. Buiten schooltijd beleven kinderen uit de buurt ook veel plezier aan het trapveld.

De gemeente Rheden heeft ervoor gekozen dit trapveld te verharden. Het veld wordt intensief gebruikt, waardoor het niet lukt om er gras te laten groeien. Daarnaast maakt de verharding het mogelijk om ook na regenbuien op het veld te spelen. Het terrein is nu geschikt voor allerlei verschillende sport- en spelactiviteiten zoals voetbal, skeeleren, steppen, fietsen etc.

Zowel directeur Jack Palm als Petra van Wingerden hopen dat er met respect met het speelplein wordt omgegaan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.