Bronzen gedenkplaat monument gestolen

BRUMMEN – Op dinsdagochtend 11 mei ontdekten medewerkers van de gemeentelijke buitendienst dat de bronzen gedenkplaat van het oorlogsmonument bij het gemeentehuis in Brummen is ontvreemd. Op deze gedenkplaat staan de acht namen van verzetshelden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in onze gemeente zijn gefusilleerd.

Burgemeester Joosten laat weten zeer ontstemd te zijn over deze daad: “Het is een respectloze actie. Ik reken op de medewerking van een ieder om de dader(s) van dit delict te achterhalen.” Bij de diefstal is ook schade ontstaan aan het monument. Deze schade wordt geschat op een bedrag van circa drieduizend euro. “Reden te meer om de daders te achterhalen en de kosten van de schade bij hen in rekening te brengen”, aldus Joosten.

De gemeente heeft vanzelfsprekend aangifte direct gedaan bij de politie. Weet u meer over deze zaak of bent u wellicht getuige geweest van deze ontvreemding? Neem dan contact op met het politieteam Brummen-Eerbeek. Het telefoonnummer is 0900-8844.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.