Posbank mooiste top van Nederland

RHEDEN – De Posbank is uitgeroepen tot de mooiste top van Nederland. Fietsliefhebbers konden de afgelopen maanden uit veertig vaderlandse beklimmingen hun favoriet kiezen.

De veertig geselecteerde heuvels komen uit het boek ´De Nederlandse Toppen top-40´. De auteurs Pieter Cramer en Huug Schipper beschrijven hierin de veertig zwaarste beklimmingen op Nederlandse bodem. De auteurs zijn tevens de initiatiefnemers van de verkiezing. Bijna duizend mensen brachten een stem uit. De Posbank kreeg uiteindelijk de meeste stemmen, gevolgd door de Italiaanseweg bij Doorwerth. Derde werd De Camerig, een heuvel bij het Zuid-Limburgse Vijlen.
Ook de Emma Piramide bij Rozendaal komt in het boek aan bod, maar deze top viel buiten de prijzen.

In het boek geven de auteurs onder meer de statistieken van de vijf wegen die naar de top van de Posbank leiden. De Schietbergseweg vanuit Rheden geldt met een maximaal stijgingspercentage van tien procent en een gemiddeld stijgingspercentage van zes procent als zwaarste beklimming. ¨Bij het steilste stuk vlak voor de top lijkt het of je een top in het hooggebergte hebt beklommen¨, luidt het commentaar van de auteurs. De Posbank is vanuit De Steeg sinds vorige week via een nieuw fietspad te beklimmen. De afgelopen twee maanden werd het asfalt vervangen door betonplaten. De renovatie van het 7,5 kilometer lange fietspad kwam tot stand met geld van de EU, de provincie, de gemeente Rheden en Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV). De Posbank zal later dit jaar in samenwerking met de gemeente Rheden feestelijk worden ingewijd als ´de mooiste top van Nederland´.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.