Shetlandermerrie Roosje 30 jaar

KLARENBEEK – Bij ponyhengstenhouderij de Beekhoeve in Klarenbeek was het donderdag feest; Roosje van de Beekhoeve, schetlandermerrie werd maar liefst 30 jaar. dit heuglijke feit werd met ponyvrienden gevierd.

Shetlanders zijn sterke pony’s en bereiken wel vaker deze leeftijd, maar dat deze dan nog in eigendom is van de fokker, komt zelden voor. Meestal verdwijnen ze voor het bereiken van deze leeftijd de stal. Vader Luc Wilbrink fokte Roosje uit een aangekochte merrie. De vader, hengst Dabo van de Beemster, had Wilbrink in eigendom als dekhengst voor zijn hengstenhouderij. Roosje heeft vele veulens op de Beekhoeve ter wereld gezet. In de keuringsbaan draaide ze altijd netjes mee en voor haar goede fokresultaten heeft ze de titel Preferent verdiend.
Op dit moment lopen er nog drie dochters, twee kleindochters en een achterkleindochter van Roosje bij de fokker en eigenaar in de weilanden. Als alles goed mag gaan, wordt in juni de vijfde generatie geboren. Roosje geniet van haar pensioen en loopt de laatste jaren als oppasmoeder van de jeugd gezellig met hen in de wei.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.