Zomerkamp: werken in de natuur

HOENDERLOO – Vanaf 17 juli is het mogelijk om mee te helpen in de natuur van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Voor de zesentwintigste keer houdt de Vereniging van Vrienden van De Hoge Veluwe het vier weken durende Zomerkamp.

Natuurliefhebbers kunnen zich op vrijwillige basis nuttig maken in het Park. Als waardering voor de geleverde diensten kunnen de deelnemers gratis kamperen in het park en hebben zij gratis toegang tot het Park. Daarnaast neemt een natuurgids natuurliefhebbers mee voor een avondwandeling of fietstocht.
Iedere dag vertrekken de deelnemers van het kampeerterrein om 08.30 uur, per witte of eigen fiets naar de werkplek. De ene dag wordt ongewenste dennenopslag verwijderd terwijl de andere dag vijvers worden schoongemaakt of ander onderhoud wordt verricht. Natuurlijk is er tussendoor ook tijd voor een koffie- en lunchpauze. Om uiterlijk 15.00 uur wordt met de werkzaamheden gestopt, waarna een ieder vrij is het Park tot sluitingstijd te verkennen.
Deelnemers dienen te beschikken over een kampeeruitrusting, stevig schoeisel, werkhandschoenen en kleding die tegen een stootje kan. Op het kampeerterrein is een treftent aanwezig.
Liefhebbers kunnen zich voor één of twee weken opgeven voor het Zomerkamp in de periode van 17 juli tot en met 15 augustus. De weken beginnen op zaterdag 17, 24 en 31 juli en 7 augustus vanaf 12.00 uur. Voor 12.00 uur die zaterdag erop dient iedereen het Park weer te verlaten.

www.vriendenhogeveluwe.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.