Kampioen zonder spelen

DIEREN – Het drong in eerste instantie niet echt door tot de spelers van de hoofdmacht van Gazelle Nieuwland, maar doordat donderdag Hoevelaken het restant van de afgebroken wedstrijd tegen Stroe won, waren ze ineens kampioen!

Zonder zelf te voetballen promotie naar de 2e Klasse van het Zaterdagvoetbal! Het voelde wat onwerkelijk aan, op het trainingsveld aan de Kolonieweg. Maar toen het eenmaal goed was doorgedrongen tot de spelers, vlogen ze elkaar alsnog van vreugde in de armen. De promotie werd in het verleden overigens al eerder gehaald door de geel-blauwe formatie uit Dieren. Maar nooit duurde het verblijf in die hogere klasse daarna langer dan één seizoen. Daaraan wil de relatief jonge selectie van trainer Anthonie Nieuwenhuis verandering brengen. Er vertrekken geen spelers, dus zou het mogelijk moeten zijn te overleven op de hogere niveau in de tweede klasse.
Een andere Dierense club, Erica ’76, wist zondag met een nipte thuiszege op Pax het verblijf in de 2e klasse van de zondagamateurs met minstens een seizoen te verlengen. Het speelde zich op eigen veld veilig.

Foto: De spelers van Gazelle Nieuwland vernemen tijdens de training dat ze kampioen zijn geworden – foto Marc Pluim
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.