Vrijheid wereldwijd

BRUMMEN – Dinsdag 4 mei jl. vond in Brummen de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Het ging om een lustrumherdenking, omdat het 65 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland werd beëindigd. Het thema is dit jaar: Vrijheid wereldwijd.

Burgemeester Joosten was present in Brummen, waar onder andere bloemen werden gelegd bij het monument voor het gemeentehuis (foto). Aansluitend aan de twee minuten stilte vond nog een bijzondere herdenkingsbijeenkomst plaats in de Oude kerk in Brummen. De wethouders Van Wensveen en Bruning vertegenwoordigden de gemeente Brummen bij de stille tocht en de herdenkingsbijeenkomst in het dorp Eerbeek. Namens de gemeente sprak wethouder Van Wensveen daar de aanwezigen toe en werden kransen gelegd voor alle oorlogslachtoffers.
De belangstelling voor de herdenkingen was goed. Na de bloemlegging bij het gemeentehuis in Brummen, werd een stille tocht gehouden, waarbij de stoet langs het Joods monument en het Oude Postkantoor trok. Op beide plekken werden bloemen gelegd. Ook bij de Oude Kerk werden bloemen gelegd, waarna de twee minuten stilte in acht werden genomen – foto Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.