Home / Doesburg / Leerbewerker Gé Beumers bij Doesburgse Hanzefeesten

Leerbewerker Gé Beumers bij Doesburgse Hanzefeesten

DOESBURG – Gé Beumers, leerbewerker, is zaterdag 12 juni in Doesburg aanwezig bij de Doesburgse Hanzefeesten. Beumers beoefent al jaren lang op braderieën en evenementen het ambacht leerbewerken. Leer wordt tegenwoordig heel veel gebruikt, maar vroeger ook al. Leer werd vroeger gebruikt omdat het één van de stevigste materialen was om te gebruiken. Beumers weet veel over de geschiedenis van het leerbewerken en vertelt er graag over. Beumers vertegenwoordigt één van de dertigtal oude ambachten die te zien zijn op de ambachtenmarkt in de Roggestraat en Kerkstraat in Doesburg. Een aantal van deze ambachten biedt de mogelijkheid om de bezoeker te verleiden ook dit ambacht te beoefenen.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

One comment

  1. En hoe kunnen we in contact komen met Ge Beumers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.