Ggedeputeerde stelt afschaffing strippenkaart zonodig uit

REGIO – Gedeputeerde van Haaren van de provincie Gelderland heeft in antwoord op mondelinge vragen van de SP toegezegd dat de strippenkaart alleen op 1 oktober verdwijnt als alle problemen met de OV-chipkaart dan zijn opgelost.

Gelderland, Overijssel en Flevoland willen de strippenkaart op 1 oktober afschaffen en vervangen door de strippenkaart. De SP schrok van dit bericht omdat er nog veel misgaat met de ov-chipkaart in Gelderland. Uit het SP-meldpunt over de ov-chipkaart blijkt dat busreizigers vooral problemen hebben met de apparatuur en het opladen van de kaart. Maar er zijn ook nog de nodige andere problemen die opgelost moeten worden voordat de strippenkaart zou kunnen verdwijnen.

In de statenvergadering eind april stelde SP-statenlid Alex Mink daarom mondelinge vragen aan het dagelijks provinciebestuur over de afschaffing van de strippenkaart per 1 oktober.

De gedeputeerde gaf aan dat de datum 1 oktober is gekozen omdat de nieuwe vervoerders in Gelderland anders nog meer op hun bord krijgen naast de nieuwe dienstregelingen. Volgens de gedeputeerde zijn er nauwelijks klachten over de kaart. Maar op aandringen van de SP zegde ze wel toe dat alles op alles gezet zal worden om de problemen op te lossen en zonodig de datum van de afschaffing uit te stellen. Ook gaf ze aan dat het de bedoeling is dat de provincie en de stadsregio gezamenlijk optrekken in deze.

Overigens moet ook de minister van Verkeer en Waterstaat moet die afschaffing nog goedkeuren. De SP is blij met de toezegging van de gedeputeerde. Statenlid Alex Mink: “zolang er zoveel misgaat met de ov-chipkaart moet de strippenkaart sowieso blijven bestaan in Gelderland.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.