Herdenking in Doesburg

DOESBURG – Het thema van de 4-5 Mei herdenkingen dit jaar is Vrijheid Wereldwijd. Dit thema werd ook meegegeven aan de basisschoolkinderen van Doesburg. Velen waren dinsdagavond aanwezig met een witte ballon waaraan een gevouwen vogel met een elfje er op.
Na de stille tocht en twee minuten stilte werden door kinderen van elke basisschool een elfje voorgelezen. Burgemeester Kees Luesink gaf een overdenking mee aan de aanwezigen. Frans Jansen en Awram (Bram) Meijers vertelden kort over hun ervaringen in de oorlog. Hierna lieten alle kinderen de ballonnen op.
Nadat voorzitter van het 4-5 Mei Comité Gerdie Oosten-Bloemendaal en burgemeester Kees Luesink en de verenigingen de kransen hadden gelegd, was het de beurt aan de kinderen die allen een witte roos op het monument op de Voormarkt legden. Aansluitend konden alle aanwezigen de bloemen op het monument leggen en een moment stil staan bij de slachtoffers van alle oorlogen die geweest zijn en nog woeden – foto Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.