Ouderwets gezellige kermis

LOENEN – De Oranjefeesten in Loenen (ook wel de ‘Loense karmse’ genoemd) worden dit jaar gehouden op 13, 14 en 15 mei op het terrein aan en op de Groenendaalseweg. Het bestuur van de Nationale Feest en Herdenkingsvereniging ‘Loenen’ gaat voor de Loenenaren en anderen weer een mooi feest opzetten.

De feesten worden voor de tiende keer rond Hemelvaart gehouden. Aparte vogelschietfeesten voor mannen en vrouwen, kindervoorstelling, volksspelen en tweemaal een oranjebal in de feesttent: het staat allemaal weer op het programma van de echte gezellige ouderwetse kermis in Loenen.

Donderdag 13 mei(Hemelvaart) beginnen de feesten. De Loenense Oranjevereniging geeft op deze dag zes plaatsen weg voor een ballonvaart. Tussen 15.30 en 17.30 uur kan men gratis lot afhalen bij het bestuur in de feesttent. Alleen leden van de Nationale Feest en Herdenkingsvereniging mogen meedoen. Iedere Loenenaar vanaf 17 jaar kan lid worden. De trekking is om 17.45 uur. De winnaars dienen tijdens de bekendmaking in de tent aanwezig te zijn. De ballon gaat meteen om 19.15 uur opstijgen. Bij slecht weer gaat de ballon tijdens de kermis van 2011 de lucht in. De kermisattracties zijn vanaf 14.30 uur geopend. Vanaf 16.00 uur verzorgd discotheek Dynamite in de feesttent de muziek.

Vrijdagmorgen 14 mei is het vroeg dag voor de Loenenaren die meedoen aan het vogelschieten. Om 7.45 uur gaan de schutters met de muziekvereniging OLTO opstellen bij de Wilhelmina-linde bij de RK Kerk. Om acht uur vertrekt de stoet naar het schietterrein aan de Loenerschepersweg. Om 8.30 uur lossen de koningen van vorig jaar de eerste schoten. Er wordt weer geschoten met de ouderwetse voorladers. Na afloop van het schieten is er een groot schuttersfeest in Den Eikenboom. Als enige Oranjevereniging uit deze regio hebben de Loenense vrouwen zaterdag hier een eigen schuttersfeest.

Vrijdagmiddag is het feest voor de kinderen. In de grote feesttent is er om 13.30 uur een optreden van Theaterfiets met een voorstelling van De lakei en de prinses. ’s Avonds is er Oranjebal in de feesttent met de bekende band Riversite Vrijdagavond om 22.30 uur is er een groot vuurwerk op het feestterrein.
Zaterdag 23 mei krijgen de Loenense vrouwen hun eigen schuttersfeest bij Den Eikenboom. Om 10 uur beginnen de vrouwen met het schieten. De animo om mee te doen is ieder jaar groter. De boerenkapel De Plaggenstèkers zorgt voor de feestmuziek.
’s Middags beginnen om 14.30 uur de volksspelen. De vrouwen en mannen doen een behendigheidsspel. De paren strijden met de kruiwagenrace en de vrouwen doen mee aan de stoelendans met medewerking van OLTO. Koppels kunnen zich opgeven voor het nationaal kampioenschap Eiergooien. Het is vangen of een gele vies worden van de eierstruif. De prijsuitreiking is na afloop in de feesttent.
Met een Oranjebal met het orkest You en Me die voor een daverend feest in de tent gaat zorgen worden de Loenense Oranjefeesten 2010 afgesloten. De toegang is vrij.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.