Vrijheidsvlam in Villapark

VELP – Bij het herdenkingsmonument in het Villapark in Velp werd maandag officieel de schaal voor de bevrijdingsvlam door de heer Driessen, erevoorzitter van Stichting Velp voor Oranje, overhandigd aan het Comité 4 mei Velp. Vlak daarna onstak Driessen samen met burgemeester Petra van Wingerden de vlam.

Het is gelukt. Op 4 mei brandde al tientallen jaren een Vrijheidsvlam tussen de stenen van het monument, maar die vlam was nauwelijks zichtbaar. Bij zijn benoeming tot erevoorzitter van Velp voor Oranje, in januari 2009, sprak Driessen over zijn grote wens voor 2010: “Ik ga op me nemen dat volgend jaar – 65 jaar bevrijding van Velp – de Vrijheidsvlam zal branden boven een mooie schaal, tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. En ik schenk die schaal aan de Velpse gemeenschap”.
Naast erelid is Driessen lid van het Comité 4 mei Velp en al ruim 40 jaar bestuurslid van Stichting De Geërfden van Velp. In de jaren ’90 nam Driessen het initiatief om een klokkenstoel met een bronzen klok te laten plaatsen bij het Herdenkingsmonument. Met financiële hulp van onder meer stichting De Geërfden van Velp kon de klok op 16 april 1992 worden ingeluid. Ieder jaar op 16 april luidt Driessen de Vrijheidsklok samen met Mr. Bosnak van het Velpse 4 mei Comité en op 4 mei tijdens de Dodenherdenking wordt de klok geluid door scouts van De Velpsche Woudloopers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.