Nieuwe brandweerwagen Brummen

BRUMMEN – Na Lochem en Zutphen is nu ook de brandweer van Brummen voorzien van een nieuw hulpverleningsvoertuig. Het is een MAN chassis, opgebouwd door Dutch Rescue Vehicles in Hoogeveen, weegt twaalf ton en levert 250 pk. Naast zitplaatsen voor de chauffeur en bevelvoerder heeft het voertuig een manschappencabine voor maximaal zes personen.

Het voertuig vervangt de verouderde DAF 45, die zestien jaar dienst heeft gedaan.
In het hulpverleningsvoertuig zit aanvullend materieel en gereedschap dat niet op een standaard bluswagen zit. De wagen word gebruikt bij (verkeers-)ongevallen waarbij personen bekneld zijn geraakt. Op de wagen zitten materialen waarmee auto’s en vrachtwagens open geknipt kunnen worden. Ook wordt het voertuig ingezet voor andere hulpverleningen zoals gas- of waterlekkages.
Daarnaast kan het nieuwe hulpverleningsvoertuig ook worden ingezet bij brand. Dan zit er een aanhanger met een pomp achter. In het voertuig is ook ademlucht aanwezig. Zodra het personeel vertrouwd is met het nieuwe hulpverleningsvoertuig wordt deze ingezet. Wanneer de officiële overdracht plaatsvindt, is nog niet bekend.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.