Provincie wil veiliger fietspad langs N348

SPANKEREN / LEUVENHEIM – De provincie Gelderland wil volgend jaar de verkeersveiligheid op de N348 tussen Spankeren en Brummen verbeteren. Een aanpassing van het fietspad langs de drukke weg is het belangrijkste onderdeel van het project.

Vorige week organiseerde de provincie zowel in Spankeren als Leuvenheim een informatiebijeenkomst voor omwonenden. De provincie was al van plan om de verkeersveiligheid in Leuvenheim aan te pakken, maar zal nu ook de situatie bij Spankeren verbeteren. De uitbreiding komt voort uit bezorgde geluiden van inwoners van Leuvenheim tijdens een eerdere bijeenkomst. Bewoners kaartten toen bij de provincie de onveilige situatie voor fietsers tussen hun dorp en Spankeren aan. Het huidige fietspad van Leuvenheim naar Dieren grenst pal aan de rijbaan. ¨Aanliggende fietsstroken passen niet bij een drukke weg als de N348¨, erkent Lex Blok, verkeerskundige van de provincie Gelderland. De provincie overweegt daarom een tweezijdig fietspad aan te leggen aan de IJsselzijde, gescheiden van de rijbaan. Ook moeten fietsers en voetgangers de N348 veiliger kunnen oversteken. In Leuvenheim komen er verhoogde eilanden in het midden van de weg, zodat er in twee fases kan worden overgestoken. De provincie wil deze ook
bij Spankeren aanleggen. Ook een dubbele doorgetrokken streep tussen de twee weghelften moet de veiligheid vergroten. Verder komt er bij beide bebouwde kommen stil asfalt te liggen om geluidsoverlast voor omwonenden terug te dringen.

De N348 zal volgens de provincie hoe dan ook een 80-kilometerweg blijven. ¨Gezien de grote
hoeveelheid verkeer die deze weg moet afwikkelen, is een snelheidsbeperking geen optie¨, aldus Peter Muller, projectmanager namens de provincie. De verkeersdrukte op de N348 zal de komende tien jaar bovendien fors toenemen, voorspelt de provincie. Momenteel maken per etmaal 15.000 voertuigen gebruik van de weg, maar dit zullen er in 2020 naar verwachting 5000 méér zijn. Inwoners van Spankeren en Leuvenheim konden vorige week aangeven wat de knelpunten op de N348 zijn. De provincie wil de aanpassingen in 2011 uitvoeren, gelijktijdig met onderhoud aan het asfalt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.