Gezellige drukte op Koninginnedag

ANGERLO – Koninginnedag begon in Angerlo om 09.30 uur met een muzikale rondgang met medewerking van muziekvereniging Nieuw Leven, de vendeliers en schoolkinderen met versierde fietsen, step of waveboard door het dorp.

Na de gelukswensen aan de Koningin brachten de vendeliers hun traditionele vendelhulde (foto) en werd het Wilhelmus ten gehore gebracht. Daarna was het tijd voor oranjebitter en andere versnaperingen.
Voor de kinderen was er een speurtocht met het thema Angerlo staat bol van de onderbroekenlol. Hier deden 75 kinderen aan mee die een route door Angerlo aflegden en onderweg verschillende schone onderbroeken moesten zoeken. Aan het eind lieten meer dan 100 kinderen een ballon de lucht in gaan. De kinderen waarvan de ballonnen het meest ver komen, krijgen een prijs uitgereikt tijdens het Oranjefeest in september.
In de middag was er een fietspuzzeltocht van twintig kilometer. Gezien het trieste weer tijdens de start, zijn er uiteindelijk 50 fietsers gestart, onderverdeeld in elf groepen. De familie Elfrink won de puzzeltocht, de familie Albers werd tweede en de familie Prumpeler derde.
De hele dag was het gezellig druk in centrum De Meent met live muziek van Martijn Zwaan, een springkussen voor de jeugd en een vrijmarkt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.