Havikerwaard op TV Gelderland

DE STEEG / ELLECOM – In het natuurprogramma Buitengewoon van TV Gelderland staat donderdag 6 mei om 18.20 uur De Havikerwaard, uiterwaard van de IJssel tussen Ellecom en De Steeg, centraal. Het is de bedoeling de uiterwaard te verbinden met de Veluwe waardoor het gebied één van de acht ecologische poorten van de Veluwe wordt. Hiervoor zal onder de N348 een natuurpoort worden aangelegd zodat edelherten en andere dieren van de Veluwe naar de IJssel kunnen trekken. Ook wordt inde Havikerwaard een nevengeul langs de IJssel aangelegd. Een deel van de landbouwgrond in de uiterwaard wordt omgevormd tot natuurgebied.
Het programma Buitengewoon wordt ieder uur herhaald.

Foto: Presentatrice Sytske Jellema van Buitengewoon op pad met Marius Bolck van de provincie Gelderland in de Havikerwaard.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.