Eerste elektrische pick-up voor gemeente Rheden

DE STEEG – Wethouder Harriët Tiemens heeft donderdag de eerste elektrische pick-up van de gemeente Rheden onthuld. Dit gebeurde op de gemeentewerkplaats aan de Meidoornlaan in Dieren.

De gemeente heeft uit oogpunt van duurzaamheid gekozen voor een pick-up die op elektriciteit werkt in plaats van op benzine. De elektrische pick-up geeft geen uitstoot van schadelijke stoffen, is geluidsarm en energiezuinig en heeft een lange levensduur. De nieuwe elektrotruck wordt door de afdeling Rayonbeheer vooral gebruikt bij reinigingswerk, zoals het legen van papierbakken, het verwijderen van zwerfvuil en het schoonmaken van wijk- en glascontainers. Rheden neemt twee elektrische pick-ups in gebruik. De aanschaf van de twee nieuwe trucks is onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Rheden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.