Home / Hoenderloo / Ridders en Kastelen op de Kakelhof

Ridders en Kastelen op de Kakelhof

HOENDERLOO – De afgelopen weken zijn alle groepen van basisschool De kakelhof in Hoenderloo en alle peuters van peuterspeelzaal ’t Harreltje enorm druk geweest met het project Ridders en Kastelen, een onderdeel van het thema Wonen en Cultureel Erfgoed.

Woensdag 28 april konden alle ouders, opa’s en oma’s en dorpsgenoten met eigen ogen zien hoe druk alle kinderen zijn geweest en hoe mooi het eindresultaat is. Er zijn onder andere kastelen gebouwd, schatkaarten gemaakt, zwaarden en schilderijen.
Manon Tennekes, bestuurslid peuterspeelzaal en klassenmoeder, viel het op dat de kinderen heel bewust met opdrachten omgingen. “Ze mochten een wapenschild maken en dat schild moest dan op je eigen naam slaan. Zo was er bijvoorbeeld een jongen met de achternaam Fluit, hij tekende allemaal fluitjes op zijn wapenschild. Ieder kind deed het op zijn eigen manier”, aldus Tennekes.
Ter inspiratie heeft groep 1 tot en met 4 een bezoek gebracht aan Kasteel De Cannenburgh in Vaassen. Tennekes: “Daar leerden ze geschiedenis op een speels manier zoals bijvoorbeeld een buiging maken of ze leerden hoe de mensen vroeger naar jet toilet gingen”. De hogere groepen hebben onder andere twee aan twee ouderwets leren dansen.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.