50.000e passagier Buurtbus

BRUMMEN – Nog maar 2,5 jaar geleden ging de Buurtbuslijn Leuvenheim – Zutphen van start. Dat er veel belangstelling bestaat voor een openbaar vervoerbinding tussen beide kernen, blijkt wel uit het feit dat de 50.000 passagier woensdag kon worden ontvangen op het Marktplein in Brummen.

Rikie Garrits viel deze eer ten beurt. De vaste passagier van de Buurtbus werd bij aankomst in Brummen overvallen door een flink gezelschap: burgemeester Niels Joosten, bestuur van de BBL en HTOV, mensen van provincie en Véolia en pers. Er waren toespraken, bloemen, een fruitmand, een flesje drank, een tienrittenkaart en ook de nieuwe OV-chipkaart kreeg mevrouw Garrits aangeboden. Zij nam dit alles heel dankbaar in ontvangst, hoewel de chipkaart nog met de nodige argwaan werd bekeken: “Jullie verwennen me enorm vandaag, maar die chipkaart vind ik nog zo’n moeilijk iets.” Overigens is deze nog niet te gebruiken in de Brummense Buurtbussen. Hier betaal je nog gewoon aan de chauffeur: 1,80 of 1,10 euro gereduceerd tarief per enkele reis.
Burgemeester Joosten was het roerend met mevrouw Garrits eens toen zij uitsprak dat de eigenlijke waardering bestemd is voor de vrijwilligers die de Buurtbus draaiende houden. Joosten: “Het is onvoorstelbaar welke enorme maatschappelijke behoefte er is aan openbaar vervoer. Gelukkig is de waardering voor de mensen die dit allemaal mogelijk maken ook zo groot!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.