Rheden wijzigt kapplannen Jacobastraat

VELP – De gemeente Rheden past het plan aan om alle bomen in de Jacobastraat in Velp te kappen. Alleen de bomen die overlast veroorzaken, worden omgezaagd. Dit schreef het vorige college begin deze maand in een reactie op vragen van de CDA-fractie.

De plannen om alle bomen in de Jacobastraat te kappen, zorgden onlangs voor onrust onder de bewoners. Het CDA wilde daarom van het college weten of er overleg met de bewoners heeft plaatsgevonden over de kap. Volgens het college is het voorstel om de bomen in de Jacobastraat te kappen afkomstig van onderhoudsmedewerkers. Bewoners spraken hen aan met het verzoek om enkele bomen te kappen. ¨Gezien de situatie, een zeer smalle straat waarin enkele bomen direct overlast en enig gevaar veroorzaken door opdrukken van de wegverharding, is ervoor gekozen alle bomen te verwijderen¨, schrijft het college. ¨De bewoners hebben hier een bewonersbericht over ontvangen. Een officieel overleg met alle bewoners heeft niet plaatsgevonden.¨

Het college schrijft verder dat vanwege bezuinigingen het aantal bomen in de gemeente wordt verminderd, zodat op structurele onderhoudskosten kan worden bespaard. Rheden zal investeren in bomen op de juiste plek. ¨In bomen zonder toekomst willen we niet investeren.¨ Gezien de ophef onder bewoners wil Rheden de plannen in de Jacobastraat echter aanpassen. Het nieuwe voorstel is om uitsluitend de bomen te kappen die momenteel de verharding opdrukken. De gemeente zal de overige bomen in de Jacobastraat jaarlijks controleren. Rheden zal in de toekomst burgers bovendien beter uitleggen wat de redenen zijn om bomen te kappen. ¨Het kapplan in de Jacobastraat heeft voor veel onrust gezorgd en dat willen we een volgende keer voorkomen¨, aldus het vorige college.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.