Kalverwei Lieren 65 jaar vrij

LIEREN – In Lieren zijn vrijdag twee reuzenmasten geplaatst, van maar liefst 38 meter hoog met oranje zeilen met de tekst: Kalverwei 65 jaar vrij. Dit vond plaats op het terrein van Volker Wessels aan het Kanaal Zuid (nabij de Kalverwei) die de masten hiervoor beschikbaar stelt.

De Kalverwei is een straatje met gezellige buren. Samen weten zij vaak iets origineels te bedenken. De straat kent maar vijf huizen maar de bewoners krijgen het toch maar weer voor elkaar om iets groots op touw te zetten. Door meesterklimmers werd vrijdag de zeilen vastgemaakt aan de masten. Daarboven nog de rood-wit-blauwe vlag. Tot ver in de omgeving is dit zichtbaar. Het was een gezellig feestje met de buurt. Veel lol hadden de buurtjes toen met een bordje Bananasplit duidelijk bleek dat ze door een paar buurtjes waren beetgenomen. Hen was verteld om in vol ornaat te komen voor SBS Hart van Nederland.
De buurt wil hiermee een bijdrage leveren voor het grote bevrijdingsfeest op 1 mei. Dan wordt de grote optocht gehouden door drie dorpen, Oosterhuizen, Lieren en Beekbergen met ruim 100 voertuigen, allen versierd. De veteranen doen ook weer mee. De optocht start om 11.30 uur bij de Scherpenbergbrug en eindigt rond 15.00 uur bij De Boerderij.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.