Peuterspeelzaal Hall krijgt jaar uitstel van executie

BRUMMEN – Hoewel het aantal peuters is gedaald tot beneden de norm, mag de peuterspeelzaal in Hall toch nog een jaar doorgaan. De gemeente geeft de medewerkers nog een jaar de tijd om een goed beleid op te stellen.

Werkgroep The Hall Effect, bestaande uit vertegenwoordigers van de dorpsraad, school en peuterspeelzaal, heeft hard geknokt voor behoud van de speelzaal. Men vreest voor een sneeuwbaleffect. Ouders die gewend zijn hun kinderen naar een peuterspeelzaal buiten het dorp te brengen, zullen wellicht ook kiezen voor een school elders. Vanuit de school wordt gekozen voor muziekles en sportclubs. Het hele dorp kan nadeel ondervinden van sluiting van de peuterspeelzaal.

Wethouder Ria Aartsen erkent het belang van de peuterspeelzaal voor de leefbaarheid. “Als je ineens één element uit het dorp weghaalt, is het maar de vraag of je dat nog terugkrijgt indien het wel nodig is. Je hebt iets sneller afgesloten dan opgestart. De peuterspeelzaal kan in dit jaar goed beleid opstellen. Zo’n jaar respijt geeft bovendien zekerheid aan ouders, die nu twijfelen of ze hun kinderen hier wel naartoe moeten brengen, in verband met mogelijke sluiting. Daardoor zou het aantal peuters ook weer aan kunnen trekken.”

Basisschool de Vossestaart, die dringend aan een renovatie toe is, heeft het plan geopperd om de peuterspeelzaal in hetzelfde gebouw te vestigen. Er zouden dan bepaalde ruimtes gezamenlijk kunnen worden gebruikt. Dit zou een mooie oplossing zijn, maar of dit ook gerealiseerd kan worden, ligt aan de besturen van beide instellingen: Archipel en de Stichting Kinderopvang Eerbeek Brummen. “Zij zijn momenteel in gesprek en moeten er samen uitkomen”, aldus Van Aartsen. Het nieuwe college heeft al wel aangekondigd renovatie van de Vossestaart prioriteit te geven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.