Bas Jansen voor de klas in Malawi

EERBEEK – Bas Jansen, student aan de PABO in Arnhem, 20 jaar, uit Eerbeek gaat in de meivakantie twee weken naar Malawi. Met een team van PABO studenten gaat hij daar onderzoeken hoe het onderwijs in elkaar steekt en ervaren zij hoe het is om daar zelf les te geven.

Bas: “Ik weet dat het daar heel anders gaat dan hier. In Malawi bestaat een klas minimaal uit 50 leerlingen en maximaal uit 120. Het kan zijn dat ik les moet geven onder een boom want ik weet nog niet of er een leslokaal beschikbaar is. De leerlingen hebben wel allemaal pen en papier en voor de leerkrachten is er een schoolbord. Mijn leerlingen van groep 2 van de Annie M.G. Schmidt school in Dieren moeten mij twee weken missen”. Bas loopt daar stage.
Bas gaat voornamelijk Engelse les geven. “Ik heb al een trefballes voorbereid, rekenlessen en een les in het Engels over het menselijk gezicht. Met z’n allen (iedereen van Edukans) houden we een sportdag”.
In Malawi is naar school gaan niet vanzelfsprekend. Terwijl onderwijs de basis is voor een betere toekomst. Bas: “Met de Edukans Onderwijsexpeditie kunnen wij daadwerkelijk kansarme kinderen naar school helpen. De opbrengst van de acties de we houden, gaat naar een aantal onderwijsprojecten die we in Malawi bezoeken”.
Bas vindt het als toekomstige leerkracht belangrijk dat alle kinderen naar school kunnen. “Mijn concrete vraag is of u het onderwijs in Malawi wil ondersteunen. Het bedrag dat ik via de sponsoring en andere acties bij elkaar weet te krijgen, wordt verdubbeld door Interchurch Organisation for Development Cooperation (ICCO), www.icco.nl.
Bas houdt een flessenbonactie in zijn woonplaats Eerbeek, deze loopt nog ongeveer twee maanden door. Twee weken geleden heeft Bas op school ook een actie gehouden. Bas: “Ik heb stroopwafels en negerzoenen verkocht. De actie heeft in totaal 250 euro opgeleverd. Mijn ouders geven 1 mei een uitzwaaifeestje voor me. Vrienden, familie en kennissen kunnen dan een vrijwillige bijdrage geven”. Alle acties van Bas zijn op eigen initiatief.
Iedereen die ook een gift over wil maken, kan dat doen op giro 515 t.g.v. Edukans, Amersfoort o.v.v. Malawi 2010. Giften kunnen tot 1 november 2010 worden overgemaakt. Bas: “Alvast bedankt voor uw gulle bijdragen voor dit mooie doel”. Geïnteresseerden kunnen iedere dag een nieuw dagverslag van Bas lezen op www.edukans.nl.

www.oemalawi.99k.org
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.