Nieuwe college: ‘Samen voor Doesburg’

DOESBURG – SP, Stadspartij Doesburg en D66 hebben hun plannen voor Doesburg voor de periode 2010-2014 uitgewerkt en vastgesteld. De coalitie wil blijven werken aan een goede toekomst voor Doesburg.

 

Gekoppeld aan de ontwikkeling van een langetermijnvisie voor de stad (Stadsvisie) wordt de samenwerking met de regio uitgebouwd. De coalitie wil meer mensen aan het werk helpen, de mooie stad en haar natuur behouden, het toerisme versterken. Bij nieuwe woningbouw zal de lokale behoefte centraal staan, met bijzondere aandacht voor ouderen en starters; Beinum West zal verder worden ontwikkeld. Ook al komen de voorzieningen onder druk te staan, de partijen willen aandacht blijven geven aan de kwaliteit van het leven in de wijken. En een sociaal en rechtvaardig vangnet behouden.
‘Er komen moeilijke tijden aan’, constateren SP, Stadspartij Doesburg en D66. ‘De financiële gevolgen van de crisis zijn enorm. Vorig jaar moest al fors bezuinigd worden, daardoor wordt nu jaarlijks al 900.000 minder uitgegeven. In juni zal een tweede pakket aan maatregelen volgen met een omvang van minimaal 280.000. Alle reeds bekende rijkskortingen op de gemeentefondsuitkering zijn dan opgevangen.’
Maar daarmee zal Doesburg er niet zijn. Naar verwachting zal een volgend kabinet in het najaar de gemeentes opnieuw met omvangrijke kortingen confronteren. Het stemt de drie partijen niet gerust: ‘Voor een gemeente die er, komend van ver, juist in geslaagd is om haar financiën structureel op orde te krijgen en volop werkt aan het realiseren van goede perspectieven voor de toekomst is een dergelijke aankondiging ontluisterend. Niets lijkt nu meer vanzelfsprekend.’
De plannen die in het kader van de bezuinigingen door rijksambtenaren zijn ontwikkeld om kleine gemeenten op te heffen vallen slecht bij de Doesburgse coalitiepartijen en zullen kunnen rekenen op verzet: ‘De kracht van de kleinschaligheid wordt in bestuurlijk Nederland nog steeds miskend’.

Het volledige collegeprogramma is te vinden op www.doesburg.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.