Vijf dagen feest en gezelligheid op Dierens Ericaplein

De dagen rond Koninginnedag zijn in Dieren zoals altijd gevuld met feest, muziek en kermis. Het Ericaplein staat weer vol met leuke attracties.

Woensdagmiddag 28 april om 16.00 uur wordt de kermis geopend. Tot en met 2 mei is deze dagelijks geopend tot 24.00 uur. Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogen woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur gratis gebruik maken van de attracties. Dit jaar staan er onder andere botsauto’s, een draaimolen, de Xtreme spinner, Enterprise, Tornado, Cake Walk, Tropical Trip en een rupsbaan.
In de tent staat ’s avonds een nieuw onderdeel op het programma: het open podium. Van 20.00 tot 00.30 uur kunnen inwoners van Dieren en omstreken hun muzikale kwaliteiten te laten horen aan het publiek. Hoogtepunt van de donderdag wordt het vuurwerk, dat altijd op de vooravond van Koninginnedag wordt ontstoken. Vanaf 22.30 uur kan het publiek genieten van sier- en knalwerk. Vrijdag staat natuurlijk in het teken van het vogelschieten. Wie wordt koning en wint één minuut gratis winkelen bij Albert Heijn? In de feesttent is ’s middags een heuse wielerwedstrijd. Zaterdag zijn de kinderen tot twaalf jaar aan de beurt om mee te doen met de optocht en aansluitend een optreden van kindercircus Fantastini in de feesttent. Er zijn twee optochten, die vertrekken bij de stationstunnel aan de Julianalaan en bij de Roodborstlaan.

Muziek
Woensdagavond wordt de muziek door bezoekers van het feest zelf ingevuld. Donderdag vanaf 20.00 uur staat de groep Melrose op het podium, samen met de jonge zanger Mees. Koninginnedag begint met een aubade door muziekkorpsen Wilhelmina Spankeren en Drum- en Showfanfare Gelreband. Zij gaan langs bij de bewoners van Gelders Hof, Beverode, de Plataan en Huize Johanna. Vrijdag is het Hollandse avond in de tent, met Radio NL. Dit zijn de artiesten Judith Peters, Django Wagner, Ronnie van Bemmel en Lenie Gerrits. Hike staat zaterdag op het podium. Zondagmiddag kan iedereen een steentje bijdragen tijdens de karaokemiddag en tot slot zondagavond staan de Perfect Showband en duo Helemaal Hollands op het podium.

Woensdag 28 april:
16.00 uur: kermis open
20.00 uur: open podium

Donderdag 29 april:
16.00 uur: kermis open
20.00 uur: optredens Melrose en Mees
22.30 uur: vuurwerk

Vrijdag 30 april:
07.00 uur: kanonschoten
09.00 uur: luiden kerkklokken en aubade
09.30 uur: ophalen schutterskoning
10.00 – 12.00 uur: schieten in de kuil, aansluitend: opening feesttent
13.00 uur: kermis open
14.00 uur: fietsen tegen de klok
20.00 uur: radio NL en Lenie Gerrits

Zaterdag 1 mei:
12.00 uur: kermis open
13.30 uur: fietsoptocht
20.00 uur: optreden Hike

Zondag 2 mei:
13.00 uur: kermis open
14.00 uur: karaoke
20.00 uur: Optredens Perfect Showband en Helemaal Hollands
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.