Koetsentocht Rode Kruis

DIEREN – De derde koetsentocht van Het Nederlandse Rode Kruis in Dieren afdeling Gemeente Rheden/ Rozendaal mag een succes genoemd worden. Onder de titel: ‘Een andere dag’ maakten 200 gasten van het Rode Kruisdistrict Rijn en IJsselstreek vanaf Theothorne in Dieren de rit. Volgens Henk Nijland, de voorzitter van het district Rijn- en IJsselstreek, was het stralend weer en waren er ook louter stralende gezichten.

De zeven koetsen, tien Duette-Scootmobielen, die zijn geschonken door afdeling Rheden-Rozendaal van Het Rode Kruis aan de tien verpleeg- en verzorgingshuizen in de gemeente Rheden en zes Rode Kruisbussen, vormden een optocht van zo’n 200 meter. Via Dieren kwamen de koetsen in het Natuurgebied, Het Soerense Broek, in Spankeren en daarna weer in het centrum van Dieren. Onderweg trok de stoet veel belangstelling. De gasten vonden het ook prachtig.

Alle zeven afdelingen van het Rode Kruis uit de Betuwe, de Liemers en de Veluwezoom konden per afdeling zestien gasten laten meerijden, maar het werden er meer en die mochten toch deelnemen. Volgens een groot aantal deelnemers, is het heel bijzonder om in zo’n optocht mee te rijden. “Je wilt graag wat zien onderweg, maar wij kregen zelf ook veel bekijks. Dus het was over en weer zwaaien naar iedereen.”
Na de koetsentocht was er nog een gezellig samenzijn in Theothorne met een optreden van het Moonshine Trio die de gasten met Nederlandstalige liedjes, prima wisten te vermaken. Tussendoor werden de mensen getrakteerd op een warme snack. Ook de leden van de scootmobielclub De
Flintstones uit de gemeente Rheden, vonden het een geweldige dag.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.