Rhedense brandweerploeg eerste!

Afgelopen zaterdag waren in Neerijnen de provinciale brandweer-wedstrijden voor 112 en TAS-HD. Voor Rijn-IJssel deden aan deze laatste categorie ploegen mee van de posten Rheden en Duiven.

De melding bleek een OMS in een grote loods van een carrosseriefabriek. De melding was binnengekomen in loods 15, waar zich de spuiterij van de fabriek bevindt. De ploeg van Rheden wist het plaatje snel rond te krijgen en draaide een soepele inzet.

Om 19.00 begon de stress toe te slaan. De burgemeester van de gemeente Neerijnen begon onderaan met het oplezen van de uitslag. Helaas was Duiven als eerste aan de beurt, met een 12e plaats. Voor de ploeg van Rheden nam de spanning na elke uitslag toe. Toen bleek dat Barneveld vierde was geworden, was al duidelijk dat de ploeg van Rheden door mag naar de Gewestelijke wedstrijden. Maar het feest werd nog groter: Rheden was geen derde, geen tweede, maar had de wedstrijd gewonnen!
De dag eindigde met een feestelijk onthaal door de overige korpsleden van post Rheden die hun een hartelijk welkom gaven op de post – foto Martin de Jongh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.